Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w marynacie śliwkowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
śliwki suszone 15 szt
sól do smaku
pieprz
papryka mielona
Majeranek suszony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w marynacie śliwkowej

Filet z indyka rozkroić, włożyć w środek śliwki suszone, posypać grubo majerankiem, solą i pieprzem. Następnie ścisło związać sznurkiem, obtaczać w pozostałych przyprawach, pokroić resztę śliwek i też poukładać na mięsie. Obwinąć ścisło folią spożywczą i wstawić do lodówki na 24 godziny. Przed włożeniem do rękawa, można posypać jeszcze przyprawami i piec około 1 godziny 15 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 20.01.2012 20:57
bardzo apetyczne
polly66 12.01.2012 09:22
miła odmiana od schabu ze śliwką
Dorota76 20.08.2011 17:20
rewelacyjny przepis
Babciagramolka 05.05.2011 18:31
Bardzo lubię miesa faszerowane owocami. Super.
agnieszka214 02.05.2011 09:29
palce lizać
Gabriela7 02.05.2011 08:58
piękny
iwa643 02.05.2011 08:39
fajny
bami 01.05.2011 16:53
Prezentuje się smakowicie :)
Katarzyna/kate1980 29.04.2011 21:27
pyszności
Gosia40 28.04.2011 18:36
Znakomicie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak