Sposób przygotowania

Grzyby moczymy dobę wcześniej, koniecznie w zimnej wodzie. Po wymoczeniu, całość przekładamy do wysokiego garnka, dodajemy mięso drobiowe w kawałkach, pokrojony boczek, cebulę w całości, pieprz, ziele i liścia laurowe, sól, 2 szklanki wody. Dusić pod pokrywką, aż mięso będzie całkowicie miękkie. Następnie dodac pokrojoną wątróbkę i gotować jeszcze 20 min. Namoczyć bułkę. Wywar przecedzić i odlać 1 szklankę płynu (nie będzie potrzebna). Resztę zmielić wraz z odsączoną bułką. Dodac żółtka. Z białek ubic pianę ze szczyptą soli. Masę wyrobić i doprawić resztą przypraw, a następnie ołączyc delikatnie z pianą. Foremki wysmarowane magraryną i wysypane bułka tartą, wypełniac masą do 2/3 wysokości. Nakryć folią aluminiową i piec 25 min w 180 st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam taki domowy pasztet :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !