Sposób przygotowania

Drożdże zasypujemy cukrem, dodajemy mleko i kilka łyżek mąki, odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy zaczyn ruszy (zgęstnieje) dodajemy resztę składników, wyrabiamy ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (przykrywamy, żeby nie wyschło).
Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na 10 bułeczek, odkładamy do ponownego wyrośnięcia.
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na maśle lecz nie rumienić, gdy się zeszkli dodać troszkę wody i poddusić. Gdy cebula będzie miękka dodajemy śmietanę i przyprawiamy, natomiast, gdy wystygnie wbijamy jajko.
Bułeczki rozpłaszczamy, robimy dołki, smarujemy farszem, posypujemy żółtym serem. Pieczemy w 180*C do zrumienienia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !