Sposób przygotowania

Fasolę zalej wodą, pozostaw na noc. Rano dodaj liść laurowy i jałowiec, ugotuj do miękkości (ok. godziny). Gdy będzie już miękka, dodaj pokrojony w cienkie plasterki boczek, kwaszoną kapustę (odciśnięta) i przesmażoną na smalcu, pokrojoną w krążki cebulę. Duś pod przykryciem jeszcze 20 min na niewielkim ogniu. przypraw do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    bardzo dobra taka kapustka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !