Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Jeśli używamy świeżego szczawiu, należy pokroić go w paseczki. Bulion zagotować z warzywami, gdy będą miękkie dodać szczaw. Po zagotowaniu zabielić zupę śmietaną. Z mąki i masła przygotować zasmażkę. Zupę oprawić do smaku solą i pieprzem. Do zupy dodać wcześniej ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jeszcze troszkę i można będzie urwać świeżego szczawiu na zupkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ojj tak :) smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    już gotowałam w tym roku ;)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !