Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szagówki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szagówki

Ziemniaki gotujemy w mundurkach,obieramy ze skóry i przepuszczamy przez maszynkę,łączymy z mąką i jajkami solimy.Zagniatamy ciasto formując wałeczki o średnicy 2 cm.Kroimy skośne kawałki i wrzucamy do wrzącej osolonej wody.Gotujemy aż kluski wypłyną na powierzchnię.Podajemy polane bułka tartą zrumienioną na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak