Sposób przygotowania

Mięso myjemy oczyszczamy z błon i żył i kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju a następnie przekładamy je do płaskiego rondla.Cebulę obieramy siekamy i zarumieniamy i dodajemy do mięsa,doprawiamy solą i pieprzem dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy,następnie dodajemy szklankę wody i dusimy pod przykryciem 1 godzinę.Pomidory obieramy i dzielimy na mniejsze części i dodajemy do gulaszu.Pieczarki obieramy i kroimy na pół,kurki oczyszczamy i wrzucamy na osolony wrzątek,po kilku minutach odcedzamy.Na patelni przesmażamy grzyby i przekładamy je do mięsa,dusimy razem 20 min.Śmietane mieszamy z sosem doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !