Sposób przygotowania

Włoszczyznę i cebulę obieramy i kroimy a mięso nacieramy przyprawą do mięs.Na stopionym tłuszczu zarumieniamy mięso dodajemy warzywa liść laurowy i pieprz i chwilę przesmażamy.Następnie wlewamy szklankę wrzącej wody przykrywamy i dusimy 2 godziny.Gruszki obieramy ale ogonki zostawiamy,nacinamy je kilkakrotnie wzdłuż aż do ogonka.Wino gotujemy ze 100 ml wody z sokiem z cytryny cukrem i aromatem waniliowym,następnie dodajemy gruszki,miętę i gotujemy na małym ogniu 10 min,po czym wyciągamy gruszki. Mięso wyjmujemy i trzymamy w cieple.Sos z pieczeni przecedzamy,dodajemy winiak szklankę wody i gotujemy.Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy z wodą dodajemy do sosu i gotujemy,doprawiamy solą i pieprzem.Pieczeń kroimy w plastry i podajemy z sosem i gruszką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !