Sposób przygotowania

FARSZ:
Pieczarki myjemy i bardzo drobniutko kroimy, następnie doprawione solą i pieprzem smażymy na oleju. Studzimy i mieszamy z metką.

MIĘSO:
Myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, które cienko rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na kotlety nakładamy cienką warstwę farszu i zawijamy do połowy. Kładziemy plaster sera i zawijamy do końca.

Rolady obtaczamy w mące i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.

Bulionetki przygotowujemy z wodą wg przepisu. Wkładamy do nich roladki i chwilę gotujemy. Zagęszczamy łyżką mąki i mieszamy ze śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !