Sposób przygotowania

Udziec myjemy osuszamy i wkładamy do torebki na mrożonki.Przygotowujemy marynatę-czosnek drobno siekamy i mieszamy z ziarnami pierzu i porwanymi gałązkami rozmarynu,dodajemy sok z cytryny i oliwę.Marynatę wlewamy do torebki z mięsem dodajemy skórki z cytryny szczelnie zawiązujemy i wkładamy na całą noc do lodówki.Udziec wyjmujemy z marynaty osuszamy nacieramy sola i pieprzem.W brytfannie rozgrzewamy oliwę i przyrumieniamy mięso a następnie pieczemy w piekarniku w 200 stopniach 2 godziny.Po 30 min wlewamy wino i od czasu do czasu polewamy mięso sosem z pieczenia.Ziemniaki obieramy myjemy i wkładamy do brytfanki po 1 godzinie pieczenia,solimy przyprawiamy pieprzem i pozostałym rozmarynem,

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !