Sposób przygotowania

Filety myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki,osuszamy nacieramy solą i pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny i wstawiamy na godzinę do lodówki.Cebulę obieramy i kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka, zalewamy 1,5 litra wody dodajemy ziarna pieprzu oraz ziela angielskiego i liście laurowe i gozdziki,całość gotujemy następnie zmniejszamy ogień i trzymamy jeszcze 30 min,wywar solimy doprawiamy pieprzem i po chwili przecedzamy.Do klarownego wywaru wrzucamy filety i gotujemy je do miękkości a następnie miksujemy i z powrotem przekładamy do zupy.Śmietanę mieszamy z sokiem z cytryny i delikatnie łączymy z wywarem.Zupę trzymamy jeszcze kilka minut na ogniu.Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do zupy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !