Sposób przygotowania

Posiekanego pora podsmażamy na maśle.

Marchewkę i pietruszkę kroimy w paseczki, papryczkę chilli w kosteczkę.

Grzyby mun przygotowujemy według przepisu na opakowaniu a następnie kroimy w paseczki.

W garnku gotujemy wodę z dodatkiem przyprawy uniwersalnej(iloś wody zależy od tego czy wolimy bardziej gęstą czy mniej gęstą zupę, jeśli dodajemy więcej wody należy dodać też więcej przyprawy uniwersalnej by zupa była esencjonalna), dodajemy posiekane warzywa i gotujemy kilka minut.

Gdy warzywa są już tylko lekko twardawe dodajemy podsmażonego pora i gzryby mun oraz sos rybny.

Po chwili dodajemy oczyszczone krewetki oraz pokrojoną na kawałki rybę. Gotujemy 2-3 minuty a na sam koniec dodajemy posiekaną kolendrę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ja tez lubie takie kobminacje
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Kolendra pisze się przez en, a nie ę. :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !