Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serkiem i czekoladą
2 szklanki mąki
szklanka wody gazowane
1,5 szklanki mleka
cukier waniliowy
2 jajka
3 łyżki oleju
serek homogenizowany
czekolada mleczna
3 łyżki mleka
rodzynki
Przygotowanie:
Do mąki wbijamy jajka, wsypujemy cukier i pomału dolewamy mleko ciagle miksując (tak aby nie powstawały grudki), gdy dodamy wszystko mleko to wlewamy wode i 2 łyżki oleju. na patelni rozgrzewamy pozostały olej, a następnie zlewamy go do przygotowanego ciasta nalesnikowego i mieszamy. Smażymy po obu stronach cienkie naleśniki.
Usmażone naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy. Do małego rondelka wlewamy 3 łyżki mleka i połamaną czekoladę – rozpuszczamy. Gorąca czekoladą polewamy naleśniki i posypujemy rodzynkami.