Sposób przygotowania

Grzyby suszone myjemy zalewamy niewielką ilością wody przegotowanej i odstawiamy na 2 godziny,następnie gotujemy w tej samej wodzie co się moczyły.Marchewkę pietruszkę seler i cebulę obieramy myjemy i razem z umytym mięsem gotujemy na małym ogniu 30 min,dodajemy obrane pozbawione gniazd nasiennych jabłka i gotujemy dalsze 30 min,przecedzamy i łączymy z grzybami razem z wywarem,wlewamy sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Z gęsiny np skrzydełka nogi szyja usuwamy kości i kroimy mięso w kostkę i dodajemy je do wywaru.Gotujemy 3 szklanki osolonej wody wrzucamy umytą kaszę i gotujemy na małym ogniu aż kasza zmięknie i wchłonie wode,ucieramy ją z masłem na jednolitą masę,stopniowo dodajemy śmietanę.Tak przygotowaną kaszę łączymy z wywarem mieszamy i podgrzewamy.Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !