Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na małe kawałki.Cebulę obieramy siekamy i szklimy w rondlu na oleju,następnie przekładamy ją na talerz a pozostały olej rozgrzewamy i obrumieniamy mięso na dużym ogniu,do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę kminek i majeranek,całość oprószamy mąką,wszystko mieszamy i smażymy 3 min,następnie wlewamy 2 szklanki wody dodajemy sól skórkę z cytryny i gotujemy.Dusimy mięso na małym ogniu ponad godzinę.Podczas duszenia stopniowo dolewamy wody ok 4 szklanki.Pomidory sparzyć obieramy je ze skórki a miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do zupy i gotujemy,przyprawiamy papryką i cayenne.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !