Sposób przygotowania

Filety myjemy i osuszamy,nacieramy solą pieprzem i majerankiem i podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę i dodajemy do filetów na patelnię,mięso podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok 20 min.Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny.Gruszkę obieramy kroimy na pół i usuwamy gniazda i kroimy w kostkę.W rondlu podgrzewamy dwie łyżki wody z cukrem,dodajemy aronię,gruszkę i na koniec starte jabłko,gotujemy 6 min mieszamy i zdejmujemy z ognia.Piersi z kaczki wyciągamy z sosu i odkładamy w ciepłe miejsce.Sos zagęszczam,y śmietaną zmieszaną z mąką,chwilkę gotujemy.Filety kroimy w plastry,talerze polewamy sosem,układamy kawałki mięsa i zdobimy musem owocowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !