Sposób przygotowania

Szparagi obieramy,myjemy i kroimy na kawałki,główki odkładamy.Cebulę obieramy i drobno kroimy ,szklimy ją na roztopionym maśle i dodajemy szparagi,mieszamy i chwilę smażymy,następnie wlewamy 3 szklanki rosołu doprowadzamy do wrzenia dodajemy tymianek i gotujemy 30 min na małym ogniu.Studzimy i przecieramy przez sito,wlewamy do rondla,gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.W małym rondelku gotujemy pozostały bulion,wkładamy główki szparagów rozmieszaną z żółtkiem śmietanę mieszamy i podgrzewamy,wlewamy do zupy.Obraną ze skórki bułkę kroimy w kostkę,obtaczamy w stopionym maśle i startym serze,wrzucamy na chwilę na rozgrzaną patelnie.Zupę podajemy z przygotowanymi grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Jeszcze nie próbowałam ale kiedys musze się zdecydować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !