Sposób przygotowania

Bułki moczymy w mleku,filety myjemy a następnie przepuszczamy przez maszynkę,dodajemy do nich namoczone bułki,cebulę obieramy siekamy i przesmażamy na rozgrzanej olejem patelce,dodajemy ją do masy ,dodajemy jajko i starannie wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i słodką papryką.Na desce posypaną bułką tartą wałkujemy masę i kroimy w prostokąty.Oregano myjemy i osuszamy,obrywamy listki.Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paski,na każdy prostokąt kładziemy po jednym kawałku papryki ogórka i listku oregano.Formujemy małe ruloniki,na patelni rozgrzewamy masło,każdy rulonik posypujemy bułką tartą i smażymy ze wszystkich stron na rumiano.Podajemy z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !