Sposób przygotowania

Polędwice pokroić na kostkę 2-3 cm doprawić według uznania ( sól morska drobna , pieprz czarny świeżo zmielony ) i wrzucić na rozgrzaną patelnie z oliwą . Jajka ugotować na twardo pokroić w pół księżyce.Z pomidorów wydrążyć nasiona i pokroić tak jak jajka. Fasolkę wrzucić do osolonej wody , po ugotowaniu odcedzić i dodać do sałatki ( może być ciepła , zimna bez znaczenia ). Cebulo pokroić w krążki a krążki na pół też w takie pół księżyce byle by były cienkie ponieważ cebule jest mocna ( polecam czerwoną doda kolorystyki ). Polędwice wołową odsączyć jeśli jest taka konieczność od oliwy i następnie wrzucić do sałatki. Ostatnim krokiem jest jakże banalny i pyszny sos , dresing do sałatki.Zmieszać majonez z ketchupem i dodać do sałatki .Wszystko wymieszać podawać w ciepłej miseczce najlepiej kwadratowej.Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajna sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !