Sposób przygotowania

> Żeberka ponacinać ostrym nożem. Wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem chili i ginu, zagotować, a następnie doprawić na ostro sosem chili i dodać gin. Tak przygotowaną marynatą polać żeberka, nakryć je pokrywką i odstawić na noc do lodówki. Co jakiś czas mięso obracać. Rozpalić grill lub jeśli ktoś posiada elektryczny to rozgrzać.
> Żeberka osączyć i położyć na grillu. Opiekać przez około 5 minut bezpośrednio nad źródłem ciepła. Następnie ruszt przestawić wyżej i dopiekać mięso tak długo, aż będzie chrupiące. Co jakiś czas żeberka smarować marynatą. Podawać z sałatką z czerwonej fasoli.
> Moim składnikiem który uważam że dobrze się skomponował z potrawą była przyprawa do żeberek z miodem.
> dla tych osób co nie wiedzą ile to ml 2 cl to podpowiem 20ml


Smacznego!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !