Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i myjemy,ścieramy na tarce o małych otworach i odciskamy nadmiar soku.Zółtka oddzielamy od białek.żółtka ubijamy z cukrem i śmietaną i dodajemy do masy ziemniaczanej,następnie wsypujemy mąkę ,cynamon i rodzynki i dokładnie mieszamy.Białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli i delikatnie mieszamy z ciastem.Kładziemy niewielkie porcje ciasta na rozgrzany olej i smażymy na rumiano.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    nazwa też fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    niezłe danko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !