Sposób przygotowania

Na początku przygotowujemy marynatę-łyżkę oliwy mieszamy z koniakiem i zielonym pieprzem nacieramy nią umyte mięso.Do mielonego mięsa dodajemy paprykę słodką,2 łyżki śmietany,jajko i bułkę tartą,przyprawiamy solą i pieprzem.Pozostałą oliwę rozgrzewamy na patelni podsmażamy cielęcinę z każdej strony i podlewamy ją bulionem i dusimy na małym ogniu 15 min.Następnie wyjmujemy mięso a do sosu dodajemy resztę śmietany.Liście kapusty przelewamy wrzątkiem i układamy tak aby jeden nachodził na drugi.Na liście wykładamy przygotowane mięso mielone a na nim układamy cielęcinę i zawijamy nadając kształt rolady.Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni wstawiamy mięso i pieczemy 20 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Brzmi smacznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    brzmi wykwintnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !