Sposób przygotowania

Mięso z udek oddzielić i zmielić razem z soczewicą, dodać bułkę tartą, jajko i przyprawy oraz starty na tarce korzeń imbiru. Doprawić solą i pieprzem. Masę mięsno soczewicową wymieszać . Nakładać na folię porcje masy, rozklepać, ułożyć cienko pokrojoną marchewkę i jajko po czym przy pomocy foli zwinąć pasztecik i opanierować w bułce tartej. Smażyć z każdej strony ostrożnie obracając. Podawać z sosem meksykańskim Łowicz lub innym pomidorowym. Można podać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pięknie wyglądaja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !