Sposób przygotowania

Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w drobna kostkę. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy, wrzucamy paprykę i dusimy ok 6 minut, aż będzie miękka.
Pieczarki obieramy, kroimy w talarki, solimy, smażymy.
Umyte jajka wbijamy do miski, wlewamy mleko, solimy i ubijamy trzepaczką ok 2 minuty. Dodajemy drobno posiekany koperek i pieprz do smaku.
Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i wlewamy 1/4 masy jajecznej. Zmniejszamy ogień i gdy spód się zetnie, co jakiś czas podważamy brzegi omletu łopatką, przechylając patelnię tak, pod spód spływały nieścięte jajka. Po ok 4 minutach smażenia równomiernie rozrzucamy na omlecie 1/4 papryki i pieczarek. Posypujemy pieprzem i pozostałym koperkiem. Omlet składamy na pół i smażymy jeszcze 2 minuty. W taki sam sposób smażymy omlet z pozostałej masy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    chętnie zjedzą nie tylko...studenci :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !