Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groszek ptysiowy do zup

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
masło stopione 1 szklanka
jajko 6 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: groszek ptysiowy do zup

Gotujemy wodę z masłem i solą na bardzo małym ogniu,powoli dosypujemy mąkę ubijając cały czas łyżką.Gdy ciasto zacznie odstawać od naczynia,zdejmujemy z ognia i nadal ubijamy dodając po jednym jajku.Blachę z piekarnika wykładamy papierem,smarujemy masłem,ciasto nabieramy na koniec małej łyżeczki i kładziemy kulki wielkości groszka.Pieczemy na złoty kolor 15 min w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 22.07.2012 15:28
Pycha
Krystyna32 22.11.2011 09:15
extra
iga2 21.11.2011 18:39
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak