Sposób przygotowania

Por oczyść. Włóż na 2 min do wrzątku, podziel na pojedyncze liście. Marchew obierz. Ugotuj w osolonej wodzie, następnie pokrój wzdłuż na cienkie paski. Mięso natnij tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Przypraw. Ułóż na nim plastry marchewki, przykryj je plastrami wędliny. Kolejne warstwy ułóż z liści pora i boczku. Całość zwiń i zepnij. Roladę obsmaż na oleju. Przełóż do brytfanki. Przypraw, podlej bulionem. Piecz 40 min w 200*C. Podawaj z surówkami i ryżem.

Komentarze

  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    mmmm wspaniałe :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pięknie wygląda
  • 0
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    mniam, niesamowicie wygląda to danie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !