Sposób przygotowania

Kabaczki delikatnie oskrobać ze skórki, przekroić na połowę, wydrążyć miazgę.
Z mielonego mięsa i ugotowanego ryżu, startej na tarce i podsmażonej na maśle cebuli, soli i pieprzu, sporządzić farsz.
Farszem wypełnić wydrążone kabaczki. Zarumienić na rozgrzanym maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem z kostki i dwoma szklankami wrzącej wody, dusić do miękkości.
Śmietanę rozprowadzić z mąką i zalać nią duszące się kabaczki. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !