Sposób przygotowania

Grzyby umyć, namoczyć w 300ml wody. Ugotować w tej samej wodzie, odcedzić zachowując wywar. Wywar odparować, tak aby zostały 3 łyżki i przecedzić.
Makaron ugotować w 2l osolonej wody, odcedzić, ostudzić. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, sparzyć i odcisnąć, grzyby pokroić w paseczki. Wędliny (salami, kabanosy, szynka) pokroić w paseczki, zioła przesiać przez sito. Pokrojone wędliny, makaron, grzyby i cebulę wymieszać z sosem winegret, wywarem z grzybów i ziołami. Doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    forgielka

    pychotka muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !