Sposób przygotowania

Marchewkę z groszkiem gotować w lekko osolonej wodzie przez 15 minut.Odcedzić. Mięso umyć i naciąć w nim głęboką kieszeń. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, wymieszać z marchewką, tartą bułką, natką śmietaną i żółtkami. Doprawić solą , pieprzem i tymiankiem. Z białek ubić pianę i wymieszać z farszem. Nadziać mięso, spiąć otwór wykałaczkami, posypać po wierzchu solą i pieprzem, natrzeć olejem. Piec w piekarniku ok. 70 minut w temperaturze 180 stopni, kilka razy skrapiać wodą w czasie pieczenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię dania z piekarnika, a Twoje zapowiada się apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne smakowitości....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujący przepis,na pieczeń
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    brzmi apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Takie mięsko musi smakować, pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !