Sposób przygotowania

Szczaw czyścimy, obcinamy ogonki, myjemy, siekamy na drobno.
Dusimy kilka minut na rozgrzanym maśle.
Marchewkę i ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy.
Do wywaru dodajemy ziemniaki i marchew. Gotujemy do miękkości.
Dodajemy pieprz ziarnisty, ziołowy, ziele angielskie.
Kolejno dodajemy rozprowadzoną w wywarze śmietanę połączoną wcześniej z mąką.
Następnie dodajemy szczaw i zagotowujemy.
Przyprawiamy cukrem, solą. Podajemy z obranymi i pokrojonymi na kawałeczki jajkami.


SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo ją lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    lubię szczawiową:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne i zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !