Sposób przygotowania

Do wrzącej oraz osolonej wody wrzucić oczyszczone udka kurczaka.
Zagotować, zebrać szum. Pogotować 15 min.
Dodać oczyszczoną włoszczyznę.
W między czasie na maśle podsmażyć pokrojone pieczarki.
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki.
Do gotującego się bulionu dodać pieprz ziołowy i czarny ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę bulionową. Gotować.
Następnie dodać pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości.
Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz posiekany koper.

Zupę zabielić śmietaną.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Elizka jakie ty masz pyszności..
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !