Sposób przygotowania

Kabaczek obrać, przekroić na pół, jedną połowe zetrzeć na tarce, drugą połowe pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek, obrać i drobniutko posiekać. Paprykę (rózne kolory), oczyścić
z ziaren i pokroić.Pierś z kurczaka, pokroić w nieduże paski o średniej grubości,a następnie obsmażyć je.po usmażeniu doprawić do smaku.
Na drugiej patelni (na tym samym oleju co mięso) smażyć warzywa z ryżem, nastęnie wlać do nich bulion- dusiać razem ok 15 min, po czym dodać mięso. dusić jeszcze oki 5 mn. Na koniec całość doprawicdo smaku wg.wierzch mozna posypać startym serem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nowy pomysł na wykorzystanie kabaczka...w sezonie przyda się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !