Sposób przygotowania

Ciasto : masło z mąką posiekać drobniutko, dodać żółtka, cukier, zagnieść, uformować kulę, włożyć do woreczka i do lodówki na ok 1/2 godziny. Następnie wyłożyć brzegi foremek wysmarowanych wcześniej tłuszczem. Nakłuć widelcem ciasto. Piec ok. 40 min.

Foremki z ciasta ostudzić.

Mascarpone wymieszać z papryką drobno pokrojoną, szczypiorkiem, drobno pokrojonym łososiem. Doprawić do smaku. Przełożyć do kruchych foremek.

Udekorować łososiem.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ależ smakowicie wyglądają!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Uwielbiam babeczki, a jeszcze z mascarpone - super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Robię takie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Zjadłoby się:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wyglądają i zapewne smakują wyśmienicie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !