Sposób przygotowania

Ocet wymieszać z wodą, zagotować, dodać cukier, sól i pieprz.
Wrzątkiem zalać umyte mięso i odstawić na dobę w chłodne miejsce.

Na drugi dzień mięso wyjąć, naszpikować drobnymi paskami słoniny, posypać solą i mąką.
Mięso przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Następnie mięso skropić wodą, przykryć i dusić na małym ogniu.
Miękkie mięso wyjąć, do sosu dodać śmietanę wymieszaną z mąką.
Chwilę pogotować, dodać kapary, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Mięso pokroić na grube plastry, polać powstałym sosem.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !