Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie diabelskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 5
sól
papryka
pieprz
musztarda
mąka
olej
ziemniaki 1kg
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie diabelskie

Śledzie umyć,osuszyć ściereczką ,natrzeć z wierzchu solą,papryką i pieprzem a w środku musztardą ,obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju lub na ruszcie ,smarując pędzelkiem umoczonym w oliwie.Podawać z ziemniakami laurowymi(1kg nieobranych ziemniaków umyć dobrze,zrobić nacięcie i włożyć na każdy troche soli i liść laurowy piec w dobrze nagrzanym piekarniku 45min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak