Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówka w kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 szt.
liście kapusty 8 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup 2 łyżki
cebula 1 szt.
tłuszcz 1 łyżka
sól
pieprz
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: parówka w kapuście

Kapustę wymoczyć we wrzątku do miękkości po wyjęciu ściąć grubszą warstwę. Każdy listek kapusty posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć obraną parówkę i zawinąć. Cebulę obrać pokroić, zeszklić i przełożyć do rondla, przyprawić i układać na nią kapustę w którą zawinięta jest parówka. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok. pół godziny. Gdy kapusta jest miękka podprowadzić mąką rozrobioną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 14.04.2011 16:52
fajne ala gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak