Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić ze szcyptą soli n asztywną pianę. Makę i proszek do pieczenia przesiać, Dodac żółtka, cukier i ubitą pianę, delikatnie i dokładnie wymieszać.
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić na niewielkie kawałki lub zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Jabłka dodac do ciasta, wlać kilka łyżek mleka, wymieszać (ciasto nie powinno być zbyt gęste).
Olej mocno rozgrzać na patelni. Łyżką nakładac niewielkie porcje ciasta. Usmażyć racuszki z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierze kuchennym, lekko ostudzić. Przed podaniem posypać racuchy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robię podobne, pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    często takie robię, są bardzo smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fantastyczne racuchy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne racuchy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !