Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy,pieczarki oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki,cebulę i czosnek drobno siekamy i lekko podsmażamy na oliwie,dodajemy szpinak oraz pieczarki i dusimy jeszcze 5 min,przyprawiamy solą i pieprzem.Przygotowujemy sos beszamelowy,masło topimy dodajemy mąkę lekko przyrumieniamy mieszając,wlewamy mleko zagęszczone,doprawiamy solą i pieprzem i gałka,doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.Na dnie żaroodpornej formy układamy równą warstwą część mieszanki ze szpinaku i pieczarek,smarujemy częścią sosu i przykrywamy warstwą makaronu,następnie układamy następne warstwy aż do wyczerpania składników,wierzch posypujemy serem.Zapiekamy 45 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !