Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z cukrem w 2/3 szklanki letniego mleka. Z mąki uformować stożek, w środku zrobić zagłębienie i wlać drożdże. Wstępnie wyrobić i odstawić na 30 min. Szafran rozpuścić w odrobinie ciepłej wody i dodać do mąki wraz z jajkiem, solą, masłem i resztą mleka. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na 60 min. Ponownie zagnieść ciasto i uformować chleb. Wyłożyć na blachę uprzednio wysmarowaną tłuszczem. Piec ok. 50 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    własnej roboty pyszny chlebek;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    to prawda
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetny:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    bardzo mi się podoba!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczny chlebek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszny ten chleb;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    brzmi pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smak niepowtarzalny,pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    musi być dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczny chleb
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    brzmi super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !