Sposób przygotowania

Ryż gotujemy 1 l osolonej wody do miękkości.Żółtka mieszamy z jogurtem i mąką,marchewki obieramy i ścieramy na tarce z małymi oczkami mieszamy z ryżem i masą jajeczną,przyprawiamy do smaku.Jogurt mieszamy z kwaśną śmietaną i chrzanem,przyprawiamy solą i pieprzem dodajemy koperek mieszamy i odstawiamy na 30 min.Na dwóch patelniach rozpuszczamy po 1 łyżce oliwy ,wykładamy po połowie masę ryżową ugładzamy.Smażymy z obu stron po 10 min na małym ogniu.Gotowe placki kroimy na pół i polewamy dipem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    bardzo ciekawe placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !