Sposób przygotowania

Do krewetek dodaj posiekany imbir, czosnek i papryczkę chilli i polej 3 łyżkami oliwy z oliwek oraz sokiem z limonki. Oprósz solą i pieprzem i odłóż do lodówki na pół godziny.

Na talerzach ułóż roszponkę i szpinak. Obierz mango i pokrój je w paski. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy i smaż mango. Po chwili dodaj krewetki z marynatą. Dodaj cukier trzcinowy. Całość smaż ok. 3 min.

Tuż przed podaniem roszponkę i szpinak skrop sokiem z cytryny i delikatnie oprósz solą (sałatę możesz również lekko skropić oliwą z oliwek). Usmażone krewetki z mango podawaj koniecznie na ciepło!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Muszą byc pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    kapitalnie wyglądają, sposób podania super i zapewne smak również...
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    genialnie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    wykwintne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie podane i wytworne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Swietne w kazdym calu :P
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mega apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    intrygująco :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !