Sposób przygotowania

Plastrów schabu (ok.1 cm) nie rozbijałam. Skropiłam je w miseczce sosem sojowym i posypałam papryką mieloną oraz połową opakowania mieszanki \"danie ze smakiem\". Naczynie przykryłam i wstawiłam na noc do lodówki.
Następnego dnia plastry mięsa oprószyłam lekko mąką i obsmażyłam na rozgrzanej patelni z olejem. Gdy mięso się zrumieniło dodałam pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyłam aż się zeszkliła. Następnie dodałam 3 łyżki brandy i podpaliłam - gdy alkohol się wypalił dolałam 1,5 szkl. wywaru jarzynowego zmieszanego z resztą mieszanki \"danie ze smakiem - zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku: i dusiłam całość 10 min. po czym dosypałam marchewki pokrojone w talarko-kwiatki. Dusiłam jeszcze 10 min. aż marchewka zmiękła. Śmietanę 18% roztrzepałam z odrobiną soli, zahartowałam niewielką ilością sosu i wlałam na patelnię. Jeszcze tylko dosypałam posiekany koperek i danie gotowe. Podałam z kładzionymi, ziołowymi kluskami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Fajny obiadek.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pomysł, który muszę koniecznie wypróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo jestem ciekawa smaku.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !