Sposób przygotowania

Karpia oskrob z łusek,natnij przy skrzelach od strony podgardla,wyjmij wnętrzności,uważając,by nie uszkodzić pęcherzyka żółciowego,dokładnie wyjmij pod silnym strumieniem wody natrzyj solą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.Bułkę namocz w niewielkiej ilości bulionu.W pozostałym bulionie ugotuj kaszę z łyżką oleju.Odcedź,ostudź.Paprykę upiecz w piekarniku.Wyjmij,włóż do garnka z przykrywką albo do foliowej torebki.Gdy przestygnie,zdejmij z niej skórkę.Paprykę pokrój w drobną kostkę.Cebulę i pieczarki oczyść,pokrój i razem z papryką przesmaż na oleju.Dodaj ostudzoną kaszę i odciśniętą bułkę.Wbij jajko,wlej śmietanę,przypraw solą i pieprzem,wymieszaj.Farszem nadziej karpia i zszyj.Rybę ułóż w natłuszczonej brytfannie i piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pomysłowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !