Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w paski, oliwę wymieszać z sokiem z cytryny 1 łyżeczką przyprawy do kurczaka po węgiersku szczyptą bazylii i solą.
Polać marynatą paski piersi i wymieszać by równomiernie rozprowadzić. Pozostawić na ok 1 godzinę. Pieczarki oczyścić, wypłukać, Kapelusze pokroić na kawałki. Po jednym kawałku pieczarki zawijać w mięso i spiąć wykałaczką, resztę pieczarek i korzonki posiekać i przysmażyć z cebulą.
Roladki przyrumienić ze wszystkich stron. Pomidory rozdrobnić, dodać przysmażone pieczarki szczyptę bazylii, paprykę, oregano i suszoną jarzynkę, Zagotować. Po chwili dodać roladki do sosu i gotować ok 15 min, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrobić z niewielką ilością wody i zagęścić sos. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    smacznie wyglądają:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Na pewno spróbuję..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !