Sposób przygotowania

Kupiłam świeże śledzie - takie wypatroszone tuszki, bez głów, ale z kręgosłupami i ogonkiem. Opłukałam je i osuszyłam. Każdą kładłam na deseczce brzuszkiem do dołu i naciskałam wzdłuż kręgosłupa na całej jego długości - po takiej operacji łatwiej ten kręgosłup usunąć razem z większością ości. Usunęłam kręgosłupy, ale nie odrywałam ogonków. Mąkę wymieszałam z papryką i solą. W mieszance obtoczyłam tuszki z obu stron i kładłam je płasko na bardzo mocno rozgrzany olej. Są gotowe gdy tylko się zrumienią z obu stron!

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super przepis!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    takie śledzie to jakby wspomnienie wakacji nad morzem i posiłków, na które chodziliśmy do smażalni ...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    w takim wydaniu wyglądają znakomicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pyzuniu nie pokazuj tego bo Ci moja Mama zaślini ekran
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super przepis!
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    proste i pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wyglądają pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    coś nowego:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny przepis:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !