Sposób przygotowania

Mięso opłucz. Zalej wrzątkiem z octem, odstaw na 5 minut. Wyjmij, osącz, natrzyj solą , pieprzem i 2 posiekanymi ząbkami czosnku. Odstaw na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Szpinak rozmróź, podduś na łyżce masła. Dopraw solą i pieprzem, przestudź. Wymieszaj z żółtkiem, parmezanem i ubitym białkiem.
W środku mięsa zrób nacięcie długim nożem. Napełnij je niezbyt ciasno szpinakowym farszem, zaszyj końce.
Mięso ułóż w brytfannie, posmaruj masłem. Piecz w temp. 220 stopni, polewając wytwarzającym się sosem, aż się zrumieni. Potem jeszcze piecz ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !