Sposób przygotowania

Do wywaru z kości dodać rozdrobnione warzywa, posolić i gotować. Następnie dodać pokrojone drobno ziemniaki. Przebrać szczaw, dokładnie opłukać, udusić pod przykryciem na tłuszczu, po czym przetrzeć przez sito. Gdy ziemniaki są miękkie, dodać śmietanę i doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    już niedługo można będzie urwać młodziutkiego szczawiu do zupy :)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    wiosenna zupa - super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    smak dziecinstwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    nigdy nie jadłem takiej zupy, czy jest kwaśna?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !