Sposób przygotowania

* do gołąbków potrzebna będzie: łyżka oleju i kostka rosołowa.


GOŁĄBKI: Kapustę umyć, wykroić głąb, odparzyć w wodzie z kwaskiem cytrynowym, wyjąć, zdjąć liście i przestudzić.

Do mięsa mielonego dodać ugotowany w osolonej wodzie ryż, sól oraz pieprz do smaku i wymieszać.

Farsz zawinąć w liście kapusty. Na dnie naczynia umieścić liście kapusty.
Dodać łyżkę oleju, układać gołąbki. Zalać wszystko bulionem z kostki do 3/4 wysokości gołąbków. Przykryć i dusić do miękkości.

SOS: Cebulę zetrzeć, podsmażyć na maśle, dolać bulion z gołąbków, przecier i przyprawić.

Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody, dodać śmietanę i dokładnie rozprowadzić, zagotować.

Gołąbki polać sosem. Podawać z ziemniakami.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyjne danie, aż slinka leci;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !