Sposób przygotowania

Perliczkę umyć, mięso wraz ze skórą wyluzować z kości w jednym płacie. Uzyskamy płat
rozłożyć na stole, zgrubienie mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem i papryką oraz natrzeć roztartymi ząbkami czosnku. Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w paski parzony boczek wędzony, całość starannie zwinąć w roladą, owinąć w folię aluminiową.Przygotowaną roladę ułożyć na blaszce do pieczenia lub w otwartej brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec w temp. 150 stopni około 45 minut.Po tym czasie odwinąć z folii i dalej piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.Podawać pokrojoną w plastry i przystrojoną gotowanymi warzywami i zieloną pietruszką.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wow-bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !