Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, natrzeć solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, tymianek, oraz białe wino. Dusić pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie wlać śmietanę (30%), dorzucić pokrojony w kostkę ser pleśniowy, posiekane liście szpinaku. Dusić do miękkości ciągle mieszając. Na koniec doprawić do smaku solą (nie przesadzajmy, należy pamiętać, że kurczak był posolony, i ser pleśniowy też jest słony), pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową.
Podawać z ryżem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    uwielbiam kurczaka :):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !